Nieuws

NEN publiceert nieuwe normontwerpen diervoeders

homogeneity
ICCF has published a document on the ‘homogeneity testing of feed ingredients’.
NEN publiceert drie normontwerpen voor de analyse van metalen, sporenelementen en mineralen in diervoeders
De huidige methoden voor de bepaling van het gehalte lood in diervoeders waaraan kaoliniet is toegevoegd, geven geen goede resultaten. Daarom zijn er nu drie Europese normen op dit gebied herzien en als concept gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen tot 19 december 2016 commentaar indienen op deze normontwerpen.

Europese normcommissie

De Nederlandse normcommissie ‘Diervoeder’ zal de commentaren op de normontwerpen bespreken en, als ze worden overgenomen als Nederlands commentaar, met de Nederlandse stem, indienen bij de Europese normcommissie, CEN/TC 327 ‘Animal feeding stuffs: methods of sampling and analysis’.
Het betreft:
Ontwerp NEN-EN 15510 Diervoeders: Methoden voor analyse en monsterneming – Bepaling van calcium, natrium, fosfor, magnesium, kalium, ijzer, zink, koper, mangaan, kobalt, molybdeen en lood met ICP-AES;
Ontwerp NEN-EN 15550 Diervoeders: Methoden voor analyse en monsterneming – Bepaling van de gehalten aan cadmium en lood door atomaire-absorptiespectrometrie met grafietoven (GF-AAS) na ontsluiting onder druk;
Ontwerp NEN-EN 15621 Diervoeders: Methoden voor monsterneming en analyse – Bepaling van calcium, natrium, fosfor, magnesium, kalium, zwavel, ijzer, zink, koper, mangaan en kobalt door ICP-AES na ontsluiting onder druk.

Voor wie

Deze normen zijn met name van belang voor laboratoria waar diervoeders worden geanalyseerd en voor fabrikanten van diervoeders.

Kijk voor meer informatie, bijvoorbeeld over het indienen van commentaar, op de website van NEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.