Nieuws
voermaatregel
De dierenarts heeft volgens DDB een sleutelrol bij de voermaatregel.

Alltech stelt vast dat er een hoog risico is op mycotoxine in TMR- en grassilagerantsoenen. Het mycotoxinemanagementteam van Alltech deelde de grassilagemonsters uit Ierland en het Verenigd Koninkrijk in in de categorie ‘hoog risico’. Alle monsters bevatte Penicillium-mycotoxines, met een gemiddelde van 978 ppb en een maximum van 3389 ppb. Meer dan 60 procent van de monsters bevatte Trichothecenen type B en fusarium. 15 procent van de monsters bevatte aflatoxine B1, met een gemiddelde van 12 ppb.

TMR

TMR-monsters uit Denemarken, Frankrijk, Italie, Duitsland en Spanje gaven ook een hoog risico op type Trichothecenen type A en Penicilium-mycotoxines.

Alltech roept producenten op om een proactieve houding aan te nemen en TMR en grassilage regelmatig te monsteren.

Weersomstandigheden

De recente milde weersomstandigheden en regen in Europa hebben ervoor gezorgd dat zogenaamde ‘voorraadmycotoxinen’ goed konden groeien, wat het risico op besmetting met meerdere soorten mycotoxinen vergroot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.