Nieuws

Een voorstel van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik om palmolie in producten zoals ijs en cake te vervangen door botervet, krijgt brede steun. Haar oproep is dinsdag aangenomen in de Europarlementscommissie voor Landbouw. De commissie veroordeelt dat vele regenwouden verdwijnen voor productie van palmolie. “Een belangrijke steun in de rug voor onze melkveehouders. Dit is bovendien positief voor de duurzaamheidsdoelen,” stelt Schreijer-Pierik.

Import

Schreijer-Pierik deed het voorstel samen met haar Duitse, Spaanse, Portugese en Franse collega´s uit de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie in het Europees Parlement. “Palmolie wordt massaal geïmporteerd uit tropische landen. De productie schaadt daar vaak het milieu,” stelt Schreijer-Pierik.

Hulp Europese melkveehouders

De CDA-Europarlementariër wijst erop dat extra gebruik van botervet de Europese melkveehouders helpt. “Na een lange periode met lage melkprijzen zou het goed zijn wanneer we de consumptie van botervet stimuleren. De verwaarding van dergelijke producten is van groot belang voor zowel producent als consument.”

1 reactie op “Europarlementsleden willen botervet in plaats van palmolie

  1. Carolien Makkink schreef:

    Ook een mooie steun in de rug voor Unilever (grootverbruiker van palmolie!): aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid (stakeholders), niet alleen voor snelle winst (shareholders). Goed plan van mevrouw Schreijer-Pierik: win-win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.