Nieuws
(Foto: Laurent Rannou, Studio FUN IMAGES)

DSM en het Duitse Evonik steken elk 100 miljoen dollar in de nieuwe joint venture voor de winning van omega 3-vetzuren uit zeealgen voor diervoeding. De vetzuren moeten in eerste instantie worden toegepast in voedingssupplementen voor kweekzalm en huisdiervoeding. De joint venture, genaamd Veramaris, gaat een fabriek bouwen op een terrein van een bestaande fabriek van Evonik. De productie begint naar verwachting in 2019.

Duurzaam groeien

Wereldwijd wordt ongeveer een miljoen ton visolie uit wilde vis per jaar geproduceerd. Circa 75% van de visolie wordt momenteel gebruikt voor de aquacultuur, voornamelijk voor vetrijke vissoorten, zoals zalm. De gelimiteerde hoeveelheid wilde visbestanden beperkt de hoeveelheid visolie en daarmee de groei van de aquacultuursector. Door het vervangen van visolie in zalmvoer met het product van de nieuwe joint venture van DSM en Evonik kan de ‘vis-in-vis-uit-ratio’ aanzienlijk worden verminderd. Het alternatief zal de aquacultuursector in staat te blijven om duurzaam te groeien, aldus DSM.

Meer informatie is te vinden op de website van DSM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.