Nieuws

AR tevreden over resultaat

AgruniekRijnvallei (AR) heeft over 2016 een goed resultaat behaald, meldt de coöperatie. Met een solide omzet hebben alle vier pijlers van de onderneming bijgedragen aan het resultaat. De kernactiviteiten voer, plant, op- en overslag en winkels hebben in 2016 goed gedraaid en een positief resultaat voor belasting behaald van € 1,3 miljoen. De geldomzet van AR bedroeg € 230 miljoen. De financiële omzet daalde ten opzichte van 2015 onder andere door lagere grondstofprijzen. De totale veevoeromzet in tonnen bevond zich op een vergelijkbaar niveau als in het voorgaande jaar.

Opvallend was de sterke omzetstijging in rundveevoer, biologisch voer en enkelvoudig voer. De solvabiliteit van de coöperatie bedraagt bijna 67%, een lichte daling door de toename van het balanstotaal. Zowel de liquiditeit als de solvabiliteit van AR is goed.

Strategie 2020

“De agrarische sector is sterk in beweging. Klanten en markten veranderen. Het waarborgen van continuïteit blijft een grote uitdaging voor agrarische ondernemers”, aldus AR. “Insteek is om ook in de toekomst een sterke en vertrouwde partner te zijn voor agrariërs. Door dichtbij en betrokken te opereren in de agrarische markt heeft AR hiervoor de juiste koers gevonden.” Het bedrijf heeft daarbij vier pijlers: voer, plant, op- en overslag en winkels. “Op basis van kennis, kunde, kwaliteit én een scherpe kostprijs werkt AR innovatief en actief aan de toekomst van agrarische ondernemingen. Een sterk voorbeeld hiervan in 2016 is de introductie van Zuiver Voer: voer met zuivere grondstoffen die ieder hun eigen bewerking hebben gehad. Zo wordt het maximale rendement uit het voer gehaald, hetgeen positief wordt ontvangen in de markt.”

Prijsreductie en extra AR-voordeel

In het resultaat van AR is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie aan afnemers van ruim € 1 miljoen over de in 2016 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. In 2016 is in totaal bijna € 7 miljoen aan kortingen uitgekeerd. Dit is inclusief het Extra AR-voordeel.

Vijf jaar AR

In maart worden de jaarcijfers van AR tijdens vijf districtsvergaderingen toegelicht aan de leden. De Algemene Vergadering krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. In 2017 bestaat AR namelijk vijf jaar. Op zaterdag 8 april viert AR dit samen met haar leden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens dit ledenevenement kan ook de Algemene Vergadering bezocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.