Nieuws

Goed resultaat voor AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei (AR) heeft over 2016 een goed resultaat geboekt. De kernactiviteiten voer, plant, op- en overslag en winkels deden het vorig jaar goed en behaalden een positief resultaat voor belasting van 1,3 miljoen euro. De geldomzet van AR bedroeg 230 miljoen euro.

De financiële omzet daalde ten opzichte van 2015 onder andere door lagere grondstofprijzen. De totale veevoeromzet in tonnen bevond zich op een vergelijkbaar niveau als in het voorgaande jaar. Opvallend was de sterke omzetstijging in rundvee-, biologisch en enkelvoudig voer.

Algemene vergadering

Algemeen directeur Martin Grift maakte de jaarcijfers bekend tijdens de Algemene Vergadering die op zaterdag 8 april plaatsvond in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tevens werd die dag het vijfjarig bestaan van coöperatie AR gevierd. Er kwamen ruim 1300 bezoekers op de vergadering af.

Strategie 2020

AR heeft in 2016 de strategie voor de komende jaren bepaald en wil ook in de toekomst een sterke en vertrouwde partner zijn voor haar afnemers. De koers van AR luidt dichtbij en betrokken opereren in de agrarische markt. Op basis van kennis, kunde, kwaliteit en een scherpe kostprijs werkt AR aan de toekomst van agrarische ondernemingen.

Zuiver Voer

Een voorbeeld hiervan in 2016 is de introductie van Zuiver Voer: voer met zuivere grondstoffen die ieder hun eigen bewerking hebben gehad en waarvan de voederwaarde gegarandeerd is. Zo wordt het maximale rendement uit het voer gehaald, hetgeen positief wordt ontvangen in de markt.

Prijsreductie

In het resultaat van AR is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie aan afnemers van ruim 1 miljoen euro over de in 2016 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. In 2016 is in totaal bijna 7 miljoen euro aan kortingen uitgekeerd. Dit is inclusief het Extra AR voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.