Nieuws

Eerste RSPO Next certificaat voor Daabon

RSPO Next

Het Colombiaanse bedrijf Daabon Group heeft als eerste bedrijf in de wereld het RSPO Next certificaat ontvangen. Deze certificering is een vrijwillige toevoeging aan RSPO, waarmee het bedrijf met de duurzaamheidsinspanningen verder gaat dan voorgeschreven in de standaard RSPO is vastgelegd.

RSPO Next

De aanvulling op RSPO is ontwikkeld als reactie op de toegenomen vraag vanuit de markt naar garanties over het voorkomen ontbossing, vervening en verbranding in kwetsbare gebieden en eerbiedigen van mensenrechten.

De palmolie plantages van Daabon in het noorden van Colombia zijn onderworpen aan een zesdaagse audit. Deze besloeg ook de 122 kleine boeren die de palmpitten leveren. De RSPO Next criteria worden ook in relatie gebracht met investeringen, joint ventures en de brede basis van toeleveranciers van een onderneming.

Kleine boeren

De plantage van Daabon Group is 9950 hectare groot. De onderneming voldoet al sinds 2010 aan de RSPO standaard. Control Union Certifications heeft het bedrijf in januari 2017 onderworpen aan de audit ten behoeve van de certificering conform RSPO Next en dit certificaat op basis van de bevindingen toegekend.

“Het behalen van dit certificaat bevestigt dat we ons als bedrijf inspannen en verbinden aan duurzaamheid en RSPO”, aldus directeur Manuel Julian Dávila van Daabon. “We zijn er trots op dat we wereldwijd de eerste zijn die erin slagen het certificaat te behalen, samen met onze 122 toeleverende kleine boeren. Daarmee laten we zien dat RSPO Next geen sinecure is, maar wel haalbaar, ook voor kleine boeren.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.