Nieuws

Voorkoop perspulp en Cigarant gestart

Veehouders kunnen sinds maandag 1 mei voor een vaste prijs volumes voor perspulp en Cigarant bij veevoerbedrijf Duynie vastleggen om zeker te zijn van een voorraad Perspulp voor komend seizoen.

Zoals ieder jaar maakt Duynie in mei de prijsnotering voor de komende campagne bekend. Dit jaar start de voorkoop op maandag 1 mei. Voor veehouders is het mogelijk de campagneproducten in combinatie met een voerabonnement of flexibiliteitskorting af te nemen.

Eerste prijsnotering

De basisprijs van perspulp voor deze campagne bedraagt 1,35 euro/% DS. De basisprijs van Cigarant voor deze campagne is 1,05 euro/% DS. Dit betreft de brutoprijs exclusief kortingen en/of eventuele toeslagen.

“Een scherpe voederwaardeprijs in de eerste notering gecombineerd met een voerabonnement en flexibiliteitskorting geeft melkveehouders de mogelijkheid om maximaal perspulp in te zetten”, aldus Kai Kikkers, directeur Duynie.

Voerabonnement

Als eerste veevoerbedrijf lanceerde Duynie vorig jaar het voerabonnement. Succesvol, want een behoorlijk deel van de afnemers gebruikte deze mogelijkheid van gespreid betalen. Het voerabonnement wordt daarom gecontinueerd en is opnieuw beschikbaar voor de campagneproducten perspulp en Cigarant. Het afsluiten van het abonnement is volledig kosteloos.

Tabel: Voerabonnement 2017-2018 (Bron: Duynie)

Korting

Om de logistiek van de campagneproducten efficiënt te kunnen doen, worden veehouders die flexibel zijn in het ontvangen van leveringen met een korting beloond. Deze korting – flexibiliteitskorting – wordt in de voorkoop vastgelegd. Veehouders die het meest flexibel zijn en vanaf het begin product geleverd kunnen krijgen profiteren het meest; zij krijgen de hoogste korting.

Tabel: Flexibiliteitskorting (Bron: Duynie)

Samenwerking

Voor de komende perspulpcampagne werkt Duynie wederom samen met de dealers ForFarmers, Bonda, Jan Bakker en Van Triest. Meer informatie over de campagne en voorwaarden leest u hier. Via deze link is een video te benaderen over Perspulp en het Duynie voerabonnement.

Lees ook: Voerabonnement onderdeel voorverkoop perspulp en Cigarant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.