Nieuws

De Heus opent R&D Centrum in Vietnam

De Heus Voeders heeft vorige week in Vietnam een Aquaculture Research & Development Center geopend. Dit onderzoekscentrum biedt de mogelijkheid om innovatieve voedingsformules en nieuwe landbouwtechnieken te testen.

De totstandkoming van dit centrum is mogelijk gemaakt door Wageningen University, Fresh Studio en Can Tho University uit Vietnam.

Het onderzoekscentrum telt een oppervlakte van 6 hectare, heeft 111 binnentanks, 25 buitenzwembaden, 2 pompstations, 2 waterzuiveringsvijvers, biofiltertanks, een laboratorium, opslaggebouwen, kantoren en de benodigde werknemersfaciliteiten.

Grote stap

Directeur van De Heus Asia, Gabor Fluit, zei tijdens de feestelijke opening op 4 mei dat het onderzoekscentrum een grote stap voor De Heus is, zowel lokaal, regionaal als wereldwijd. “Vanwege de groeiende wereldbevolking en de behoefte aan voedsel verwachten we een groei in het verbruik van aquacultuur eiwit. Dit unieke onderzoekscentrum geeft de aquacultuursector de mogelijkheid om meer duurzame en efficiënte manieren te ontwikkelen voor de productie van aquacultuur, vooral vis. Het zal de kennis van vissers, visverwerkers en visverdelers verbeteren.”

Professionalisering

Het nieuwe onderzoekscentrum kan naast Aqua R&D activiteiten ook gebruikt worden door andere publieke en particuliere organisaties voor hun (contract) onderzoeksactiviteiten. “Dit betekent dat deze locatie bijdraagt aan de verdere professionalisering van de totale aquacultuursector. Deze faciliteit, in het centrum van de Mekong delta, is uitgerust om de voedingswaarde van ingrediënten, innovatieve voedingsformules en innovatieve landbouwtechnieken te testen. We zullen het ook gebruiken om boeren op te leiden in het landbouwbeheer”, aldus Fluit.

Pangasius en Tilapia

Het onderzoekscentrum concentreert zich eerst op de landbouwsystemen Pangasius en Tilapia, maar wordt ook gebruikt voor andere soorten. De binnenactiviteit van dit onderzoekscentrum is sinds september 2015 in gebruik. De buitenactiviteit startte in maart 2017. Het project is opgericht met een projectbijdrage van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *