Nieuws

ForFarmers levert Vlog melkveevoeders

Innovatiefonds ForFarmers

Nadat ForFarmers in 2016 in Duitsland van start is gegaan met de verkoop van melkveevoeders met niet-genetisch gemodificeerde grondstoffen (Vlog-gecertificeerd), worden deze melkveevoeders nu ook in Nederland aangeboden.

Vanuit de Nederlandse Zuivel wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar Vlog-gecertificeerde zuivelproducten. Vlog (Verband Lebensmittel Ohne Gentechniek) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificering en uitgifte van het ‘Ohne Gentechniek’ label.

Pilot

Friesland Campina start deze zomer een pilot kaasproductie volgens de Duitse Vlog-standaard. Melkveehouders die meedoen aan deze pilot ontvangen een extra vergoeding van 1,00 euro per 100 kg melk om de hogere voerkosten van Vlog-gecertificeerde voeders te compenseren.

Nederland

ForFarmers is Vlog-gecertificeerd en heeft reeds jarenlange ervaring met de productie en toepassing van Vlog-voeders. Vanaf nu worden de melkveevoeders ook aangeboden op de Nederlandse markt. Dit biedt melkveehouders, die vanuit hun zuivelonderneming de mogelijkheid wordt aangeboden om melk te leveren volgens de Vlog-standaard, de kans om hun voerwinst te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.