Nieuws

Goed jaar voor De Valk Wekerom

Coöperatie De Valk Wekerom heeft wederom een goed boekjaar afgesloten. Dit bleek tijdens de ledenvergadering waar de nieuwe directeur Michael Mackaay de jaarcijfers toelichtte.

De jaaromzet daalde met 7,4 procent van 88 miljoen euro in 2015 naar ruim 81 miljoen euro in 2016. Dit werd met name veroorzaakt door de lagere verkoopprijzen van de diervoeders en door minder verkochte diervoeders. Tenslotte heeft ook de verkoop van de Welkoopformule impact op de jaarcijfers.

Nabetaling

Het nettoresultaat bedroeg uiteindelijk 198.000 euro. De solvabiliteit steeg van 41 naar ruim 47 procent. Vanwege de goede balanspositie van de coöperatie werd besloten om een nabetaling aan de leden uit te keren van 1 euro per ton afgenomen mengvoeders.

De totaalomzet in tonnen daalde van 281.000 naar 276.000 euro, een min van 1,9 procent. Landelijk was de daling het afgelopen jaar min 4 procent. Met name de AI-crisis drukte de afzet van mengvoeders.

Nieuwe commissaris

Tijdens de ledenvergadering werd afscheid genomen van Bart Eggink als directeur. Gerrit van Dijk uit Otterlo werd verwelkomd als nieuwe commissaris.

Toekomst

De Valk Wekerom gaat door als autonome, zelfstandige coöperatie op de ingeslagen weg. Door het toepassen van zeer korte lijnen binnen de gehele organisatie worden de kosten laag gehouden en door het leveren van, indien nodig, maatwerk wordt aan het verdienmodel van de boer gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.