Nieuws

Het maximeren van het fosforgehalte in mengvoeder voor runderen is voorlopig uitgesteld tot in ieder geval 15 augustus 2017. Dat maakt staatssecretaris Martijn van Dam vandaag bekend in de Staatscourant.

In april besloot Van Dam dat de Regeling diervoeders 2012 voor het maximeren van het fosforgehalte in mengvoeder voor runderen niet in werking zou treden indien voor 15 mei 2017 uit monitoring zou blijken dat het voerspoor succesvol is. Uit de monitoringsgevens van het fosfaatreductieplan over het eerste kwartaal van 2017 blijkt dat de bereikte reductie van de voermaatregel ruimschoots aan de doelstelling voldoet.

Doelstelling

De doelstelling is om elke maand 0,14 miljoen kilo te reduceren ten opzichte van het in het kader van het fosfaatreductieplan opgestelde referentiescenario. Deze reductie is in de eerste drie maanden ruimschoots gerealiseerd. De cijfers geven volgens Van Dam dan ook voldoende aanleiding om het moment waarop de regeling in werking treedt uit te stellen tot in ieder geval 15 augustus 2017.


Bron: Staatscourant

Droge stof

Het tijdstip waarop een bedrijf dat gebruik wil maken van de mogelijkheid om aan te tonen dat niet meer dan 3,5 gram bruto fosfor per kilogram droge stof aan runderen wordt vervoederd is uitgesteld tot 1 oktober 2017.

Vertrouwen in sector

Met het uitstellen van het moment van inwerkingtreding wordt het vertrouwen in de veevoersector onderstreept, maar wordt ook de urgentie benadrukt om in de komende maanden voldoende aandacht te blijven geven aan de voermaatregelen, zodat het gestelde doel wordt bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.