Nieuws

Vleeskuikens met de hoogste groeiprestatie zijn gevoeliger voor hittestress. Dr. Shelly Druyan van het Volcani Center uit Israël sprak hierover tijdens de twintigste editie van het ‘European Symposium on Poultry Nutrition’ (ESPN) in Praag.

Pluimveeproducenten kunnen verschillende voedingsstrategieën toepassen om de prestaties van hun broilers onder warme omstandigheden te behouden.

Zink

Resultaten uit een experiment onder toezicht van Dr Zaghari aan de Universiteit van Teheran tonen aan dat een zinkbron de gezondheid van het vleeskuiken kan beïnvloeden onder chronische cyclische hittestress. De standaard premix in het controledieet werd aangevuld met 100 mg/kg Zn van conventioneel zinkoxide. Drie regimes testten de dosis respons met 75, 100 en 125 mg/kg Zn van HiZox, geproduceerd door Animine.

Zinkbron vervangen

Ongeacht het aanvullingsniveau, daalde de sterfte onder vleeskuikens in vergelijking met de controle. Uit de resultaten van INRA bleek dat de biologische beschikbaarheid van HiZox significant hoger was dan zinkoxide bronnen, maar ook hoger dan zinksulfaat, zo werd tijdens ESPN verteld.

Bron: Animine

Een recente studie van de Universiteit Gent bevestigt een verbetering van de darmbarrièrefunctie wanneer HiZox de standaard zinkbron vervangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.