Nieuws

GMP+ verstrekt 16.000ste certificaat

GMP+ International heeft onlangs zijn 16.000ste GMP+ FSA gecertificeerde klant mogen verwelkomen. Het 16.000ste certificaat is verstrekt aan het Braziliaanse Baldo S.A, Comércio, Indústria e Exportação.

Baldo is in 1920 opgericht in de zuidelijk gelegen deelstaat Rio Grande do Sul. Het bedrijf produceert sojaproducten en Mate, een traditionele Zuid-Amerikaanse cafeïnerijke gevulde drank. Mate wordt voornamelijk naar Uruguay geëxporteerd. Het land is een grote afnemer van de populaire drank. Het marktaandeel van Baldo in Uruguay is 60 procent.

Sojameel

Sojameel wordt verwerkt in de fabriek van Encantado. Deze fabriek heeft een productiecapaciteit van 600 ton per dag. De belangrijkste voedingsproducten zijn geroosterd sojameel, lecithine en gesegmenteerde olie. Baldo levert in zijn productie ook een bijdrage aan de verwerking van GMO-vrije soja.

Met het oog op de uitbreiding van zijn internationale marktaandeel heeft het bedrijf besloten zich te laten certificeren. Met de certificering door GMP+ kan dit doel bereikt worden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *