Nieuws

De Heus optimaliseert premium biggenvoer

De Heus Voeders heeft de loopeigenschappen van zijn Romelko premium Nurse meel geoptimaliseerd. Reden hiervoor is dat steeds meer zeugenhouders gebruik maken van een voersysteem om in de kraamstal automatisch bij te voeren.

Automatische voersystemen hebben veel voordelen. Zo vergen ze minder arbeid, groeien de biggen beter, zijn de tomen uniformer enzovoorts. Maar om optimaal van de voordelen te profiteren is het noodzakelijk dat het juiste voer gebruikt wordt.

Het nieuwe voer heeft goede loopeigenschappen en zorgt voor een optimaal transport uit de voorraadbunker.

Optimale pap

De oplosbaarheid van de Romelko biggenvoeders in water is optimaal. Het voer klontert niet en zakt bijna niet uit in de voerbakjes, waardoor de biggen de voeders goed opnemen en de juiste hoeveelheid nutriënten binnen krijgen.

Snel overschakelen

Met Romelko biggenvoer worden de biggen gestimuleerd snel en goed voer op te nemen. Dit zorgt niet alleen voor uniformere en zwaardere biggen, maar zorgt er ook voor dat ze voor het spenen al kunnen overschakelen naar speenvoeders. Ze zijn dan optimaal voorbereid voor de voeropname na het spenen, zodat ze makkelijker opgefokt kunnen worden tot gezonde kwaliteitsbiggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *