Nieuws

Insectenmeel in visvoer toegestaan

Vanaf 1 juli zijn eiwitten uit insecten geautoriseerd in visvoer binnen de EU. Fefac verwelkomt de autorisatie van deze veelbelovende eiwitbron in visvoer. “Juist de viskweek vereist een dieet met goed verteerbare eiwitten. Op de lange termijn zal de inzet van insectenmeel bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de Europese aquacultuur.”

Landbouwhuisdieren

Binnen het huidige framework moeten insecten die als visvoer worden ingezet voldoen aan dezelfde eisen als andere landbouwhuisdieren. Dit betekent onder meer dat ze niet mogen worden gevoed met keukenafval of mest. Fefac vindt de maatregel in overeenstemming met de huidige wetenschappelijke kennis. De maatregel zou de acceptatie van insecteneiwitten in voer versnellen.

Alternatieve substraten

Fefac zou verder onderzoek over de potentie voor alternatieve substraten voor insectenkweek verwelkomen. Het betreft materialen die momenteel niet direct bruikbaar zijn voor het voeren van vis, kippen of varkens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.