Nieuws

Aanvullend voer voor droge koeien

Droge koeien die in de zomer last hebben van hittestress, produceren in de volgende lactatie ruim 1.700 kg melk minder. Het aanvullend voer Coolcow Droogstand helpt de gevolgen van hittestress te voorkomen zodat koeien volop blijven produceren.

Hitte bij droogstaande koeien heeft een bijzonder negatief effect op de melkproductie in de volgende lactatie. Onderzoek toont aan dat koeien die de gehele droogstand aan hittestress worden blootgesteld 11,7 procent minder voer opnemen, 16 kg minder in gewicht toenemen en uiteindelijk in de volgende lactatie 1.764 kg minder melk produceren.

Hittestress voorkomen

Het voorkomen van hittestress bij droogstaande koeien is belangrijk om de melkproductie op peil te houden. Daarom heeft Voergroep Zuid een mineralenmengsel ontwikkeld waarmee droogstaande koeien beter met hitte kunnen omgaan. Coolcow Droogstand bevat onder meer een osmoliet dat koeien beschermt tegen celschade als gevolg van uitdroging en een plantenextract die de voer- en wateropname stimuleren. Daarnaast gaat het pensverzuring tegen en door de toevoeging van levende gisten blijft de pensflora stabiel.

Aanvulling

Droogstaande koeien kunnen niet ondersteund worden met standaard producten zoals natriumbicarbonaat. Dit vergroot namelijk de kans op zuchtvorming in de uier en geeft een lastiger afkalfproces. Coolcow Droogstand bevat daarom geen anionische zouten en kan de gehele droogstand gevoerd worden. Daarnaast bevat het product vitaminen en droogstandsmineralen die exact zijn afgestemd op de droogstaande koe. 100 gram Coolcow Droogstand per koe per dag is voldoende voor een goed resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *