Nieuws

Onderzoek naar optimale jongvee-opfok

1

ForFarmers, Trouw Nutrition, VDK en Wageningen University & Research slaan de handen ineen voor een grootschalig onderzoek naar de optimalisatie van de jongvee-opfok in verschillende bedrijfssituaties. Samen hebben ze hier het onderzoeksproject InnoCalf voor opgezet. Hierin wordt nauwlettend gekeken naar de beste combinaties  van voeding, management en huisvesting in de eerste 18 weken van het kalf. Het onderzoek vindt plaats op de Dairy Campus in Leeuwarden.

Vertaling naar praktijk

In het onderzoek wordt gekeken naar verschillende aspecten van jongvee-opfok, zoals huisvesting, voeding, gezondheid, prestatie en arbeidsefficiëntie. Alien van der Hem, marketingmanager Jongvee ForFarmers: “Het doel is om inzicht te krijgen in de meest optimale aanpak voor jongvee-opfok, afhankelijk van de bedrijfssituatie. Hiermee kunnen melkveehouders hun jongvee-opfok optimaliseren en een nog betere basis leggen voor een efficiënte en duurzame veestapel met een hoge levensproductie. We verwachten dat de eerste resultaten van dit project in de loop van 2017 naar buiten komen.”

1 reactie op “Onderzoek naar optimale jongvee-opfok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *