Nieuws

IKB Ei verlangt van leghennenhouders dat zij voortaan hun voer aankopen van diervoederleveranciers die deelnemen aan SecureFeed. Dit is één van de wijzigingen in de regeling die Ovoned bekendmaakte. De maatregel gaat per 1 augustus 2017 in en kent een overgangsperiode van een jaar. Met de aanpassing strekt de ketenborging zich nu ook uit over de eiproductie.

Zuivel- en vleesindustrie

De zuivelindustrie nam als eerste in haar inkoopvoorwaarden op dat veehouders diervoeder moeten aankopen van bedrijven die deelnemen aan SecureFeed of een gelijkwaardig systeem. Medio vorig jaar kondigde ook de vleesindustrie aan in de inkoopvoorwaarden op te nemen dat de veehouder of handelaar die (slacht)vee levert garandeert dat alleen veevoer wordt gebruikt van eigen productie en/of geproduceerd onder de voorwaarden van SecureFeed/GMP+.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *