Nieuws

De overheid hoeft niet in te grijpen bij broederijen wanneer pasgeboren kuikens gedurende 36 tot 60 uur na uitkomst uit het ei geen eten en drinken krijgen. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die Wakker Dier had aangespannen. Onderzoek wijst uit dat de sterfte onder eendagskuikens toeneemt als ze langer dan 36 uur geen eten en drinken krijgen. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en gaat daarom in hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak.

Onderzoek Wageningen

In de meeste broederijen krijgen de kuikens nadat ze uit het ei komen geen eten en drinken. Dit krijgen ze pas nadat ze in de stal van het vleeskuikenbedrijf of het opfokbedrijf aankomen. Gemiddeld zijn de kuikens in Nederland dan 24 tot 48 uur oud, meldt Wakker Dier. Onderzoek van Wageningen University & Research heeft uitgewezen dat er significant meer jonge kuikentjes sterven als ze 36 tot 60 uur geen eten en drinken krijgen. De overheid stelt dat het welzijn van de kuikens pas na 60 uur zonder voer en water wordt aangetast. Wakker Dier is het daar niet mee eens en spande een rechtszaak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *