Nieuws

‘TMR Audit’ beschermd handelsmerk in EU

voermaatregel

Diamond V kondigt de merknaamregistratie aan van TMR Audit, dat nu een beschermd handelsmerk is in alle 28 EU-lidstaten.

“TMR, is een cruciaal onderdeel van de moderne melk- en rundvleesproductie”, zegt Chris van Anne, directeur van de Europese Business Unit van Diamond V. “De zuivelproducent wil dat TMR de voedingsbehoeften van elke koe op een consistente manier levert, maar dit is geen makkelijke taak.”

Voederproces verbeteren

Het TMR Audit is het systeem van Diamond V om het voederproces te monitoren en te verbeteren, evenals de consistentie en homogeniteit van het rantsoen. “De TMR Audit is gericht op opslag, bereiding, dosering, bereiding en gebruik van TMR”, voegt Van Anne toe.

Zuivelspecialist Tom Oelberg van Diamond V ontwikkelde de TMR Audit in 2008. Oelberg en zijn collega Bill Stone publiceerden meerdere wetenschappelijke artikelen en andere wetenschappelijke en technische materialen waarmee ze onderzoekers, nutritionisten en dierenartsen adviseren op het gebied van TMR.

Meer melk

TMR Audit verkreeg in 2014 een geregistreerde handelsmerkstatus in de VS. Tot nu toe voerden Diamond V-medewerkers bijna 5000 audits uit op melkveehouderijen over de hele wereld. “De audit identificeert mogelijke probleembronnen en inefficiënties in het voederproces”, zegt Peter Zieger van Diamond V. “De audit laat zien welke mogelijkheden een melkveehouder heeft om de prestaties van zijn vee te verbeteren. Gemiddeld resulteert een TMR audit in een productieverhoging van meer dan één liter melk per koe per dag en een hoger vetpercentage van 0,1 tot 0,2%.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.