Nieuws

“Inmiddels draaien er diverse vleesvarkensstallen in Europa volgens de HyCare methode en zien we naast een flink verbeterde groei en voerkosten van de varkens een drastische verlaging in het antibioticagebruik”, aldus Mart Smolders, Divisiemanager varkens bij MS Schippers.

In Nederland worden de resultaten van de HyCare stallen onder andere ook gemonitord door voerleverancier De Heus.

Hoge reductie

De antibioticareductie komt tot uiting in zowel de afschaffing van de koppelbehandeling als in de reductie van individuele behandelingen. Hierdoor ontstaat ook een arbeidsbesparing.

Onderstaande grafiek laat de individuele antibioticabehandelingen op 3 bedrijven zien.

Hygiëne en management

De betere resultaten worden bereikt door een optimale hygiëne. Door de wanden en vloeren in de stallen te coaten zijn ze veel eenvoudiger te reinigen en te desinfecteren. “Reinigen na elke ronde kost me ongeveer een derde minder tijd, daarnaast bespaar ik op het waterverbruik en ziet de afdeling er iedere keer weer als nieuw uit”, aldus Dik van Veldhuizen, vleesvarkenshouder uit Ede.

Naar aanleiding van zijn goede resultaten doet Dik van Veldhuizen mee aan het project van Meat Friends om het antibioticagebruik in de varkenshouderij te reduceren.

Meer informatie over HyCare leest u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.