Nieuws

AR levert volop Vlog-voer

2

De eerste rundveehouders hebben eind juli voer met het Vlog-certificaat ontvangen van AgruniekRijnvallei (AR). De afgelopen tijd is de fabriek in Winterswijk klaargemaakt om rundvee- en geitenvoer volgens de Vlog-standaard te kunnen leveren.

Inmiddels is het certificaat binnen en draait de fabriek op volle toeren en levert zowel voor AR als Vitelia gmo-vrij voer.

Al een aantal jaar levert AR voer met het Vlog-certificaat aan pluimveehouders. Sinds kort kunnen dus ook de rundvee- en geitenhouders hiervoor terecht bij AR. Hiermee anticipeert het bedrijf op de vraag vanuit de zuivelindustrie naar melk van koeien die gevoerd worden met voer vrij van gentechnieken.

Extra toeslag

Rundveehouders die de keuze maken voor het produceren van melk met gmo-vrij voer, ontvangen een extra toeslag op de melk. AR begeleidt melkvee- en geitenhouders bij de overstap naar gmo-vrij voer.

Gmo-vrij

Veehouders die Vlog-melk willen produceren, moeten voeders inkopen die aan de Vlog-standaard voldoen. Dit houdt in dat de voeders vrij van gmo zijn. Ruwvoeders zijn standaard gmo-vrij. Gmo-vrije krachtvoeders kunnen worden aangekocht bij een Vlog-gecertificeerd mengvoerbedrijf.

Vraag

Momenteel is de Vlog-markt in Nederland nog in een pilotfase. Er zijn wel signalen dat Vlog steeds meer gevraagd gaat worden. Vooral in Duitsland is gmo een groot discussiepunt. Aangezien Nederland een exportland is en er veel zuivel naar Duitsland gaat, kunnen we niet om deze vraag heen.

Gescheiden grondstoffen

AR beschikt over verschillende productielijnen en eigen op- en overslaglocaties. AR is hierdoor in staat de verschillende grondstofstromen aantoonbaar gescheiden te houden. In eigen beheer kan AR naast gangbare en biologische rundveevoeders nu ook gmo-vrij voer voor rundvee produceren.

2 reacties op “AR levert volop Vlog-voer

  1. Jos schreef:

    Grappig. Foto van Vitelia-bulkwagen plaatsen bij dit AR-artikel.

  2. Cornelis61 schreef:

    Beetje domme foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *