Nieuws

Agrifirm verkoopt fabriek Drentwede aan HaGe

Koninklijke Agrifirm Group en Hauptgenossenschaft Nord AG (HaGe) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de mengvoederfabriek van Agrifirm in Drentwede aan HaGe. De verkoop van de mengvoederfabriek is het resultaat van een strategische heroverweging van Agrifirm op haar diervoederstrategie in Duitsland.

Biologische voeders

Met de verkoop van de fabriek in Drentwede speelt Agrifirm in op de veranderende marktomstandigheden en de toegenomen complexiteit in de Duitse markt. De fabriek in Drentwede produceert voornamelijk varkensvoeders, die grotendeels in de regio worden afgezet. Na afronding van de verkoop zal HaGe de productie van conventionele voeders afbouwen en zich verder oriënteren op de productie van biologische voeders. De bestaande lopende contracten met klanten van de fabriek in Drentwede worden door Agrifirm nageleefd en opgevolgd.

Heroriëntatie

‘Met deze stap is onze heroriëntatie op onze Duitse mengvoederstrategie afgerond’, aldus algemeen directeur Agrifirm Noordwest-Europa, Ronald van de Ven. ‘Met de heroriëntatie blijft Agrifirm de Duitse grensregio Weser Ems vanuit de Nederlandse locaties actief bedienen. Daarnaast zal Agrifirm zich hier gericht blijven inzetten op de verdere uitbreiding van haar marktaandeel.’

Completering

Met de overname van de activiteiten in Drentwede intensiveert HaGe haar activiteiten in de Noordwest-Duitse markt, wat een logische stap is in de strategie van HaGe. Het opnemen van de locatie Drentwede in het logistieke concept van HaGe leidt tot een completering van de producten en diensten van dochteronderneming BSL Betriebsmittel Service Logistik (BSL). Daarnaast zorgt dit voor de ontwikkeling van het dienstenportfolio voor klanten en een versterking van de bestaande zakenrelaties’, aldus bestuurders Markus Grimm en Henrik Madsen van HaGe. Voor de productie en verkoop van biologische voeders onderzoekt HaGe een gezamenlijke marktaanpak met haar deelneming Gut Rosenkrantz Bio-Futter.

De ondernemingsraad en de medewerkers van Agrifirm zijn inmiddels geïnformeerd over de verkoop van Drentwede. De overname van de mengvoederfabriek in Drentwede is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *