Nieuws

Intrekking Nederlandse normen diervoeder

De leden van de Nederlandse normcommissie ‘Diervoeder’ hebben na beraad besloten dat een viertal Nederlandse normen ingetrokken kunnen worden. Indien er bezwaar is tegen de intrek van de normen, kunnen belanghebbenden dit aangeven tot 16 oktober.

Ontwikkeling

Tijdens het beraad zijn de leden van de normcommissie ‘Diervoeder’ tot de conclusie gekomen dat de volgende normen verouderd zijn en niet langer door de markt gebruikt worden:

  • NEN 5417-1988 Granen peulvruchten en veevoeders – Bepaling van het gehalte aan ruwe celstof volgens de verkorte methode
  • NEN 3328-1967 Veevoeders – Richtlijnen voor de behandeling van monsters
  • NEN 3557-1995 Diervoeders – Bepaling van de ureaseactiviteit van sojaprodukten
  • NEN 3517-1995 Diervoeders – Bepaling van de eiwitoplosbaarheidsindex (NSI) van sojaprodukten

Meepraten over inhoud

De normcommissie ‘Diervoeder’ houdt zich bezig met de ontwikkeling van Europese en internationale normen voor monsterneming en analyse van diervoeders. Ook voert NEN het secretariaat van de Europese normcommissie voor diervoeders (CEN/TC 327).

Belanghebbenden kunnen meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied. Meer informatie over diervoedernormen en het normalisatieproces is te verkrijgen via de NEN: afc@nen.nl of telefonisch via 015 2690 185 (Merel Wagner, consultant Agrofood en Consument).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.