Nieuws

Risicoprofiel Aflatoxine B1 in mais aangepast

Als gevolg van de evaluatie van de beschikbare analyseresultaten van Aflatoxine B1 in mais en beschikbare informatie over weersomstandigheden tijdens de teelt en oogst van de nieuwe maisoogst heeft GMP+ International samen met andere geaccepteerde schemahouders het risicoprofiel voor Aflatoxine B1 aangepast.

Voor Canada, Kroatië, Oekraïne, Slowakije en Tsjechië betekent dit dat het risico van ‘Laag’ naar ‘Midden’ gaat. Dit betekent dat mais uit deze landen frequenter geanalyseerd moet worden, omdat het risico op de aanwezigheid van Aflatoxine B1 als medium wordt gekwalificeerd.

Brazilië

Voor Brazilië is het risico van ‘Hoog’ naar ‘Midden’ gegaan. Dit betekent dat mais uit Brazilië minder intensief geanalyseerd hoeft te worden dan voorheen. Voor mais uit Servië gaat het risico van ‘Midden’ naar ‘Hoog’ en moet er intensiever geanalyseerd worden.

Het gewijzigde protocol treedt in werking op 22 september 2017.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.