Nieuws

De Heus start onderzoekscentrum varkensvoeding

De Heus gaat van start met de bouw van een ‘Centrum voor praktijkonderzoek varkensvoeding’. Hiermee onderstreept De Heus haar ambities om een volgende stap te zetten in de continue ontwikkeling van innovatieve varkensvoeders.

Voor de bouw van dit centrum heeft De Heus een varkenshouderij in Beuningen verworven. Deze varkenshouderij zal worden ingericht conform de laatste inzichten op het gebied van dierhouderij, diervoeding en datatechnologie.

Aansluiting op praktijk

De Heus hanteert als uitgangspunt dat onderzoek zo goed mogelijk moet aansluiten op de praktijk. Het nabootsen van deze praktijk, onder gecontroleerde condities, is derhalve randvoorwaardelijk voor onderzoek. Het centrum biedt plaats aan 250 zeugen met bijbehorende biggen, opfokzeugen en tevens 900 vleesvarkens. Door deze opzet ontstaat de unieke mogelijkheid voedingsonderzoek te doen naar alle diergroepen, en over de verschillende diergroepen heen om bij dit laatste mogelijk ook lange termijn effecten te kunnen vaststellen.

Via de individueel aangestuurde voerstations kunnen meerdere voedingsonderzoeken parallel worden uitgevoerd. Van alle stappen in de varkenslevenscyclus, van big tot en met slachtrijpe varkens, kan er, via intelligente technieken, data tot individueel dierniveau verzameld en geanalyseerd worden. De hierdoor verkregen inzichten bieden extra voeding aan innovatie.

Innovaties

Henk van Kuyk, sectorhoofd varkens bij De Heus, zegt hierover “Wij zijn zeer ingenomen dat het onderzoekscentrum in onze thuismarkt Nederland wordt gebouwd. Het nieuwe centrum betekent een impuls om sneller te innoveren en deze innovaties met een hoger tempo naar de markt te brengen, waar Nederlandse veehouders als eerste van kunnen profiteren.

Enkele jaren terug hebben wij een belangrijke stap gezet in de doorontwikkeling van onze speciaalvoeders door de ingebruikname van specifieke productieprocessen volledig toegespitst op het optimaal produceren van hoogwaardig zeugen- en biggenvoer. De bouw van het onderzoekscentrum zal extra inzichten opleveren om onze zeugen- en biggenvoeders verder te verbeteren.”

Modern

Het nieuwe initiatief wordt wereldwijd het meest moderne onderzoekscentrum voor varkensvoeding van De Heus. Het centrum vormt de basis voor alle wereldwijde onderzoeksactiviteiten aangaande varkensvoeding. Alle kennis die De Heus wereldwijd in samenwerking met haar veehoudende klanten en kennisinstellingen opdoet, gaat hier bijeenkomen.

“De investering in het nieuwe onderzoekscentrum past uitstekend in onze strategie om kennis en onderzoek nog verder te bundelen en in te zetten voor de ontwikkeling van vernieuwende diervoederproducten. Op deze wijze kunnen wij nog gerichter innoveren en meer waarde aan de varkensketen toevoegen”, aldus Martin Rijnen, Global Director Nutrition & Research.

Het ontwerp voor het onderzoekscentrum is nagenoeg afgerond. Openheid en transparantie vormen hierin belangrijke uitgangspunten.

Klik hier voor een impressie van het nieuwe ‘Centrum voor praktijkonderzoek varkensvoeding’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.