Nieuws

Ketenpartners sluiten zich aan bij Coalitie ViVa

Ketenpartners Agrifirm, ForFarmers, Topigs Norsvin en Vion, sluiten zich als partner aan bij de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (ViVa), die bestaat uit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Rabobank en het ministerie van Economische Zaken (EZ).

POV, Rabobank en het ministerie van EZ hebben in november vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij de mogelijkheid is opgenomen dat andere partners zich kunnen aansluiten bij de Coalitie ViVa. Een breed draagvlak in de keten is nodig om verdere verduurzaming van de varkenshouderij te realiseren.

Regelingen

Het aansluiten van de ketenpartijen als partner van de Coalitie ViVa is de volgende stap in de uitvoering van het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. Dit jaar zijn er al diverse regelingen voor varkenshouders opengesteld.

“Deze regelingen zijn er op gericht om de samenwerking in de Nederlandse varkensketen te bevorderen, wereldwijd toonaangevend te blijven op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en het rendement op de varkensbedrijven te versterken”, zegt coalitievoorzitter Uri Rosenthal. De komende twee jaar zijn volgens de coalitievoorzitter beslissend. “Als we samen de schouders eronder blijven zetten, kunnen we de transitie maken naar een ‘nieuwe’ Nederlandse varkenshouderij.”

Niet vrijblijvend

Een partnerschap van de Coalitie is niet vrijblijvend, benadrukt Rosenthal. “Het aangaan van een partnerschap brengt verplichtingen met zich mee zoals concrete projectafspraken maken met elkaar en het beschikbaar stellen van financiële middelen ter ondersteuning van de uitvoering van het Actieplan. De Coalitie staat open voor een partnerschap met iedereen uit de varkensvleesketen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.