Nieuws

DSM neemt Twilmij over

Twilmij en Kwalipak in Stroe worden onderdeel van het internationale Royal DSM, met haar hoofdkantoor in Nederland. Zowel Twilmij als Kwalipak zullen onder eigen naam blijven opereren. De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Met de overname van beide bedrijven kan DSM zijn positie op Noordwest-Europese markten verder versterken. De geografische ligging in het midden van Nederland en dicht bij de Duitse grens brengt het bedrijf dichter bij zijn klanten en stelt het in staat om zijn serviceniveau verder te verbeteren.

Groei

Sinds de oprichting in 1963 is Twilmij uitgegroeid tot een bedrijf met een netto-jaaromzet van ongeveer 70 miljoen euro (50.000 ton premixproductie) in 2016.

Tegelijkertijd met Twilmij wordt ook Kwalipak overgenomen. Financiële details omtrent de overname worden op dit moment niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de overname binnen 2 tot 3 maanden is afgerond.

Kennisuitbreiding

Het streven naar nog meer kennis, controle en kwaliteit van de vitaminen die verwerkt worden, zit diep geworteld in beide bedrijven. De langetermijnvisie, het wereldwijd bekende merk en de innovatiekracht van DSM heeft beide bedrijven overtuigd van de juistheid van deze belangrijke stap in haar bestaan.

Werkgebied

Ook het focusgebied, Noordwest-Europa en dan met name Nederland en omliggende landen, is voor beide bedrijven gelijk. DSM heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 40 premixfabrieken. Met het bundelen van ervaring en kennis krijgt de slagkracht een nieuwe impuls zo is de verwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.