Nieuws

Nieuwe strategie voor duurzame voedselketen (video)

strategy

Agrifirm heeft vrijdag haar internationale ‘Better Together’ strategie voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties gepresenteerd. De coöperatie versterkt haar focus op het vergroten van toegepaste kennis en het creëren van synergie tussen haar internationale divisies.

“De complexiteit van de vraag naar landbouwadvies en -producten stijgt. Met de internationale ‘Better Together’ strategie speelt Agrifirm in op deze maatschappelijke uitdagingen”, aldus Dick Hordijk, CEO Koninklijke Agrifirm Group. “Door het intensiveren van het delen van kennis tussen onze Nederlandse coöperatie en internationale dochterondernemingen Agrifirm, Nuscience, Bonda, Oldambt, Nutral, Nutrifarma en Lusai, zijn we in staat om versneld oplossingen te bieden op het gebied van duurzaamheid, bedrijfsvoering en verdere digitalisering”.

Doorontwikkelen

Agrifirm ontwikkelt bijvoorbeeld programma’s voor het verbeteren van het dierenwelzijn, gecombineerd met slimme voerconcepten. Daarnaast draagt Agrifirm bij aan de verdere ontwikkeling van precisielandbouw, zodat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen geoptimaliseerd en drastisch verminderd kan worden.

Inspelen op trends

De visie van Agrifirm om bij te dragen aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties weerspiegelt de drijfveer van boeren over de hele wereld: ze willen een beter bedrijf achterlaten voor de volgende generatie. Hordijk: “Agrifirm wil bovendien impact hebben op lokale voedselketens in de markten waar we een wezenlijke rol spelen, omdat we duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen die de boeren daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen. Alleen zo sluiten we aan bij maatschappelijke trends en vragen vanuit de maatschappij, supermarkten, belangenorganisaties en boeren zelf. En kunnen we helpen het verschil te maken.”

Meer over de nieuwe strategie en de toelichting daarop van Dick Hordijk leest u in De Molenaar nummer 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *