Nieuws

Opbrengstrecords Nedersoja

Deze week wordt er volop Nederlandse soja geoogst voor de Agrifirm-sojapool. In de verschillende delen van Nederland zijn op basis van de klimaatzone ook verschillende rassen uitgezaaid. Zo zijn er in Limburg rassen uitgezaaid die een middenvroege rijping laten zien, terwijl in Noord-Nederland de vroege rassen worden geteeld.

De bonen zijn volgens Agrifirm mooi van kleur en hebben een mooie maat. “De sojabonen zijn goed rijp en het vochtpercentage is rond de 16%, wat prima is om zonder beschadigingen vlot te kunnen oogsten.”

Opbrengsten

De opbrengsten variëren tot nu toe van 3,4 ton tot 4 ton per hectare. Daarmee lijkt het erop dat de teelt van soja in Nederland nieuwe opbrengstrecords gaat breken. “Met de stijgende opbrengst wordt soja een nog serieuzer alternatief voor de graanteelt in Nederland. Daarnaast is dit seizoen gebleken dat soja een sterk en betrouwbaar gewas is door zijn overlevingscapaciteit bij droogte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.