Nieuws
De fusie maakt Barentz sterk op het gebied van dierlijke eiwitten
Tijdens de Food Valley Summit Green Proteins op 11 oktober vond de lancering plaats van The Protein Cluster, een samenwerking van de provincies Gelderland en Overijssel, Food Valley NL en Oost NL. The Protein Cluster (TPC) zal fungeren als internationaal centrum voor ondernemers in de plantaardige eiwitketen die inzetten op de duurzaam-commerciële potentie en internationalisering van ‘groene’ eiwitten.

The Protein Cluster

Oost-Nederland telt al meer dan 60 bedrijven, onderzoeksinstellingen en andere organisaties die zich onderscheiden op het gebied van de eiwittransitie; de overgang naar een voedingsschema met meer plantaardige eiwitten. “De hoge concentratie van al deze organisaties die actief bezig met de eiwittransitie samen met The Protein Cluster zien we als een ijzersterke combinatie met veel potentie om de export van in Nederland ontwikkelde ‘groene eiwit’ ingrediënten, producten, concepten, kennis en technieken te vergroten en tegelijkertijd als een mooie kans om ook meer aandacht voor de verdere ontwikkeling van het lokaal plantaardig eiwitklimaat centraal te stellen”, aldus Roger van Hoesel.

Food Valley Summit Green Proteins

“Creëer een eigen identiteit rondom plantaardige eiwitten, geen vervanging of alternatief.” En: “We zijn producten zoals fruitsalami gaan ontwikkelen; minder vlees, meer plantaardige ingrediënten toegevoegd. Het succes van deze producten zit in het feit dat we niks weghalen uit het product, maar juist plantaardige ingrediënten toevoegen.” Het zijn enkele statements van de keynote sprekers tijdens de Summit. Naast de succesverhalen en nieuwe methodes om productontwikkeling te versnellen en om tot daadwerkelijke vernieuwing te komen was er ook aandacht voor het Green Protein Fund, een investeerdersfonds gericht op vermarkten van duurzaam geproduceerde producten met plantaardige eiwitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *