Nieuws

VitaMilk Silber alternatief voor koemelk voeren

VitaMilk Silber is volgens ForFarmers een gezond, mager melkpoederproduct en met name geschikt voor bedrijven die nu koemelk voeren aan de kalveren. Een rekensom maakt inzichtelijk dat het voeren van VitaMilk Silber bij melkprijzen boven €0,24 per liter financieel interessanter is dan het voeren van koemelk. Het huidige verschil in voerkosten per kalf gedurende de hele melkperiode bedraagt ruim 50 euro.

Gezond alternatief 

Het product bevat volgens ForFarmers goed verteerbare grondstoffen en is verrijkt met Care+, een mengsel van natuurlijke ingrediënten. Care+ ondersteunt de weerstand van het kalf en helpt onder andere darminfecties voorkomen. VitaMilk Silber heeft een stabiele vet/eiwitverhouding en de juiste vitaminen en mineralen voor opgroeiende kalveren. “Bijkomend voordeel van het voeren van kunstmelk ten opzichte van koemelk is dat er geen risico is op overdracht van ziektekiemen.”

Aanvulling assortiment 

ForFarmers verkoopt VitaMilk Silber al geruime tijd op grote melkveebedrijven in Oost-Duitsland. Per november 2017 is dit magere melkpoederproduct ook beschikbaar op de Nederlandse markt. VitaMilk Silber is een aanvulling op het bestaande assortiment van VitaMilk-melkvervangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.