Nieuws
langste verticale transportschroef

Van Beek Schroeftransport heeft in opdracht van Van Mourik Group een RVS transportschroef gemaakt met een lengte van 17,5 meter. De schroef is nodig om de silo van FeedValid uit Poederoijen te vullen.

Het is voor het eerst dat Van Beek een schroef met een dergelijke lengte uit een stuk heeft gemaakt.

FeedValid maakt grondstoffen voor de veevoerindustrie. Een van deze grondstoffen is getoast sojaproduct, een vochtige warme grondstof die een flink stuk omhoog moet worden getransporteerd om onder andere in silo’s op te slaan.

RVS transportschroef

“Een elevator was hiervoor geen optie, die kan zoiets niet aan”, zegt projectleider Edwin Mentink van de Van Mourik Group. “Daarom kozen we al snel voor de schroeftransporteur. Vanwege de grote hoogte en het plakkerige warme product was direct duidelijk dat hier een rvs transportschroef voor nodig was. Daarom benaderden wij Van Beek.”

Eerste samenwerking

Hoewel de Van Mourik Group ook zelf transportschroeven maakt en regelmatig bij projecten transportschroeven gebruikt, was dit de eerste samenwerking met Van Beek. “Normaal richten we ons meer op een andere markt waarbij rvs niet nodig is”, verklaart Mentink.

Technisch goede oplossing

Deze eerste samenwerking is Mentink goed bevallen. “Er was een goede wisselwerking tussen de engineering van Van Beek en die van ons. Van Beek is met een technisch goede oplossing gekomen.” Ook de duwschroeven om de verticale schroeven te vullen zijn door Van Beek geleverd.

Specificaties

Uiteindelijk heeft Van Beek een RVS304 verticale schroef van 17,5 meter en een van 14,5 meter geleverd, ieder voorzien van een duwschroef om ze gevuld te houden. De capaciteit van iedere schroef is zo’n 30 ton per uur. Het energieverbruik van de ‘korte’ schroef is 30kWh en van de lange 37 kWh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.