Nieuws

Beschikbaarheid vitamines teruggelopen

Op 31 oktober is er brand ontstaan in een fabriek van BASF in Ludwigshafen, bij het opstarten van de productie van citral. De stof vormt de basis voor een reeks stoffen, waaronder vitamine A, vitamine E en verscheidene carotenoïden. Juist voor de afdeling vitamineproductie had BASF in deze periode groot onderhoud gepland. Voorafgaand daaraan wilde men de productie verhogen en daarmee voorraad maken. Met de brand en het wegvallen van de citralproductie is de beschikbaarheid van de vitamines in één klap gestopt en kan het bedrijf niet aan haar contractuele leveringsverplichtingen voldoen. Daarom had BASF al snel ‘force majeur’ (overmacht) afgekondigd, zodat ze de contracten niet hoeft te nakomen. Ook bij andere leveranciers lopen de voorraden ten einde.

Lees meer in De Molenaar nr. 17, die verschijnt op 8 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.