Nieuws

Formaldehyde als voeradditief verboden

1
The flag of the European Union aka Europe

Het gebruik van formaldehyde in voeders wordt verboden in de Europese Unie. De meerderheid van de lidstaten heeft voor een verbod gestemd. De voordelen van het middel wegen niet op tegen de gezondheidsrisico’s voor gebruikers/verwerkers van het middel. Het middel zou kankerverwekkend zijn. Dit heeft de Europese Commissie vastgesteld, ondanks het onderzoek van EFSA waarin wordt geconcludeerd dat formaldehyde gebruikt kan worden zo lang er voorzorgsmaatregelen worden genomen die de risico’s beperken.

In het comité van experts bleken 26 landen echter voor het instellen van een verbod, 1 land onthield zich van een stem en 1 land stemde tegen.

Publieke consultatie

Het wetsontwerp over het formaldehydeverbod was opengesteld voor publieke consultatie. De meeste partijen die reageerden, waren tegen een verbod op het gebruik. Vooral de werking tegen salmonella werd vaak genoemd als argument om het additief te behouden.

 

 

 

 

1 reactie op “Formaldehyde als voeradditief verboden

  1. Kurt schreef:

    Hoe zit het met de toepassing als product om eiwitten uit raapschroot (en andere grondstoffen) pens bestendig te maken? mag dat nog wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.