Nieuws
ABZ Diervoeding volumegroei 2017

De totale afzet mengvoeders en grondstoffen van ABZ Diervoeding is in 2017 gestegen van 683.000 ton naar 730.000 ton.

De mengvoederafzet in de pluimveesector steeg in 2017 met ruim 5% naar 222.000 ton. De varkensvoerafzet steeg met ruim 20% naar 176.000 ton. De afzet herkauwervoeders steeg met een kleine 2% naar 219.000 ton. De afzet grondstoffen steeg bijna 11 procent naar 94.000 ton. Daarnaast werden er nog biologische voeders, proefvoeders en ruwvoeders afgezet.

De coöperatie wist in 2017 153 nieuwe leden/afnemers aan zich te binden. Het ledenaantal steeg hierdoor van 1.538 naar 1.654 die gezamenlijk in 2017 624.000 ton mengvoeders afnamen.

Vernieuwingen

ABZ Diervoeding wil blijven investeren in haar vijf fabrieken. In de fabriek in Stroobos werd vorig jaar de elektra en automatisering volledig vernieuwd. In Eindhoven werd de inname en op- en overslag van grondstoffen gemoderniseerd en uitgebreid. In de specialiteitenfabriek te Leusden werd een nieuwe lijn in gebruik genomen voor de productie van kalvermuesli.

Toekomst

In het investeringsplan voor 2018 staat een uitbreiding van de premix- en kleine componenten -opslag en -dosering voor de fabriek in Eindhoven gepland. In Markelo wordt een dakopbouw op de fabriek geplaatst. In deze dakopbouw komen coaters om de geperste voeders van een coating te kunnen voorzien.

In Stroobos vindt een uitbreiding van de machinetoren plaats. In deze uitbreiding is een premixblok en een nieuwe centrale bedieningskamer voorzien. Tevens is er ruimte om in de toekomst een extra perslijn te kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.