Nieuws

De Heus-fabriek Sneek VLOG-gecertificeerd

Vanaf januari 2018 heeft De Heus ook de fabriek in Sneek VLOG-gecertificeerd. Vorig jaar al was De Heus VLOG-gecertificeerd voor melkvee- en geitenvoeders voor haar fabriek in Utrecht.

Kansen VLOG-melk

De Nederlandse zuivel ziet kansen en een extra toegevoegde waarde in het vermarkten van VLOG-gecertificeerde melk. Melkvee- en geitenhouders die VLOG-melk leveren krijgen hiervoor een hogere melkprijs, waardoor het bedrijfssaldo kan toenemen. De Heus helpt veehouders om vast te stellen of productie van VLOG-melk past bij hun bedrijfsvoering en bij de eventuele overschakeling naar VLOG-gecertificeerde melk. Hiervoor is een uitgebreid gmo-vrij-assortiment (NGMO) melkvee- en geitenvoeders beschikbaar

Met het NGMO-assortiment kan onder verschillende uitgangspunten en bij verschillende voerstrategieën het optimale rantsoen op het bedrijf worden samengesteld.

Kerngebied

“Wij zijn blij dat nu ook onze fabriek in Sneek VLOG-gecertificeerd is voor de productie van ons uitgebreide assortiment melkvee- en geitenvoeders. Het draagt bij aan een hogere efficiëntie en beperkt de transportbewegingen. We produceren nu lokaal in een kerngebied in het noorden waar veel VLOG-melk wordt gevraagd. Op deze wijze zijn we dichtbij de VLOG-melkmarkt en bij onze melkveehouders”, aldus René Knook, productmanager rundvee bij De Heus.

VLOG

VLOG is een afkorting van Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Deze Duitse vereniging is opgericht door voedselverwerkers, producenten en retailers die als doel hebben om uitsluitend levensmiddelen te produceren en te verwerken die volledig vrij zijn van genetisch gemodificeerde ingrediënten en grondstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.