Nieuws

Protix presenteert insectengevoerde zalm

Protix presenteert de eerste zalm die volledig is gevoerd met eiwit afkomstig van insecten. “Deze stap naar een duurzame acquacultuur zal de inzet van vismeel-alternatieven versnellen. Gebruik van vismeel in visvoer legt een zware druk op de mariene ecosystemen.” De insectengevoerde zalm wordt geïntroduceerd onder de naam Friendly Salmon. “We noemen het de Blue Shift”, zegt Protix CEO Kees Aarts.
“We startten in 2009 met het idee om bij te dragen aan een duurzame voedselketen. De Friendly Salmon is daar een voorbeeld van. Natuurlijke ingrediënten, geen druk op mariene grondstoffen en gezond voor de vis, de planeet en onszelf.”

Natuurlijk visvoeringrediënt

Protix werkte samen met belangrijke partners in Noorwegen, zoals het Institute of Marine Research (IMR) en de faculteit Life Sciences van de Noorse Universiteit (NMBU). Deze samenwerking, genaamd Aquafly, had als doel het ontwikkelen van een uniek en duurzaam zalmvoer, gebaseerd op Protixs ProteinX. De Friendly Salmon is het resultaat van dit project. Vismeel werd volledig vervangen. De groei en gezondheid waren goed gedurende elk groeistadium van de zalmen. “We zijn trots dat we we de kwalitatief goede insecteningrediënten hebben ontwikkeld die nodig zijn voor een kieskeurige vissoort als de Atlantische zalm. We kijken ernaar uit dit natuurlijke visvoeringrediënt naar onze klanten en partners te brengen”, meldt CCO Tarique Arsiwalla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.