Nieuws

Maisareaal ongeveer gelijk aan vorig jaar

Komend seizoen gaan maistelers ongeveer evenveel mais zaaien als in 2017. Dit blijkt uit de tussenstand van het nog lopend online marktonderzoek maisscan.

Op dit moment hebben 400 maistelers meegewerkt aan de onafhankelijke maisscan van onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen.

97% van de maistelers die het afgelopen seizoen mais geteeld hebben, gaan het komend seizoen weer mais telen; slechts 1% gaat het komend seizoen geen mais meer zaaien en 2% weet het (nog) niet.

Gelijkwaardig

“Als we naar de maistelers kijken die het afgelopen seizoen mais geteeld hebben en dit seizoen ook weer mais gaan telen, dan gaan zij dit seizoen ongeveer hetzelfde aantal hectares mais inzaaien als in 2017”, concludeert het onderzoeksbureau.

Gemiddeld gaan de maistelers dit seizoen ongeveer 17 hectares inzaaien, blijkt uit de voorlopige resultaten. De mediaan is 10 hectares. In de statistiek is de mediaan het midden van een verdeling of gegevensverzameling; de mediaan is een centrummaat.

Tussenresultaten

Uit de tussenresultaten blijkt dat 54% van de maistelers al een definitieve keuze heeft gemaakt over het te zaaien maisras en dit zelfs al heeft besteld. 14% heeft ook al een keuze gemaakt, maar heeft het maisras nog niet besteld. 32% van de maistelers heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over het te zaaien maisras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.