Nieuws

Archer Daniels Midland Company (ADM) en Cargill zijn van plan een ​​joint venture op te zetten voor het leveren van sojameel en olie aan klanten in Egypte.

De joint venture wordt eigenaar en exploitant van de verwerkingsfabriek voor soja van National Vegetable Oil Company in Borg Al-Arab.

Uitbreiding

Cargill breidt momenteel de installatie uit van 3.000 metrische ton naar 6.000 metrische tonnen dagelijkse verbrijzelingscapaciteit. De fabriek zal sojameel met een hoger eiwitgehalte kunnen produceren, terwijl de behoefte aan import van sojameel in Egypte wordt verminderd.

Groeiende vraag

“De joint venture brengt de operationele en commerciële expertise van Cargill en ADM bij elkaar om te voldoen aan de groeiende lokale vraag naar hoogwaardige ingrediënten voor diervoeders”, zegt Roger Janson, hoofd van Cargill’s graan- en oliezaadbedrijf in EMEA. “Deze deal maakt deel uit van onze strategie om de activiteiten van Cargill in Egypte en de regio Noord-Afrika te laten groeien en helpt ons klanten op de markt beter te bedienen met veilig, betaalbaar en voedzaam voedsel.”

Groeimarkt

“ADM voegt zijn geografische voetafdruk toe in regio’s met toenemende groei. We zijn vooral blij dat we onze capaciteiten in Egypte verder kunnen verbeteren”, zegt John Grossmann, president van ADM. “Egypte is een belangrijke markt waar de vraag naar hoogwaardig sojabonenmeel en -olie de rest van de wereld overtreft. Deze joint venture is perfect gepositioneerd om op efficiënte wijze aan de groeiende Egyptische vraag te voldoen.”

De bedrijven hopen de joint venture halverwege 2018 formeel te lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.