Nieuws
pork imports

MS Schippers uit Bladel heeft sinds 1 maart het pakket biologisch inzetbare middelen aangepast en fors uitgebreid. Agressieve middelen zijn vervangen door mildere varianten, die hetzelfde effect opleveren met de juiste toepassing.

Inmiddels heeft MS Schippers ruim 40 producten in het assortiment voor biologische varkenshouders. In de loop van maart volgt ook een breed productenpakket voor de biologische melkveehouderij en biologische pluimveesector.

Biologisch

Steeds meer veehouders kiezen voor een biologische bedrijfsvoering. Tot voor kort konden die boeren moeilijk geschikte producten inzetten om met zekerheid veilig en verantwoord biologisch voedsel te produceren. “Vaak ontstonden daardoor discussies met de toezichthouder over de ingezette middelen”, zegt Constantijn Viezee van MS Schippers. “Met het Europese keurmerk voor biologische middelen op onze producten is die onzekere tijd voorbij voor de biologische veehouders.”

Antibioticareductie

Volgens Viezee verlangt de samenleving ook van een leverancier als MS Schippers, dat die meedenkt over het terugdringen van chemicaliën. “Dit gaat hand in hand met onze missie om antibiotica in de veehouderij tot 0 terug te dringen, ook in de gangbare veesectoren”, aldus Viezee.

Plaagdierbestrijding

Met producten van MS Schippers en in samenwerking met Agro Pest Control zijn ratten en muizen effectief én op een biologisch verantwoorde wijze aan te pakken. De benodigde middelen zijn Europees gekeurd door het onderzoeksinstituut voor biologische landbouw, FIBL in Zwitserland. Momenteel zitten er nog tientallen nieuwe producten in het traject om een keurmerk te krijgen van de FIBL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.