Nieuws

Gebruikte bakolie toegestaan in diervoeder

Onder bepaalde omstandigheden zijn gebruikte oliën uit levensmiddelenfabrieken nu toegestaan in diervoeder. Dat meldt GMP+.

Gebruikte frituuroliën/gebruikte bak- en braadoliën (UCO) staat op de lijst met ‘Verboden vet- en olieproducten’ in het document GMP+ BA3 ‘Minimumvoorwaarden negatieve lijst’. Om die reden zijn UCO’s niet toegestaan in diervoeder volgens de GMP+ Feed Safety Assurance (FSA) module.

Wijziging BA3

‘Gebruikte plantaardige oliën uit de voedingsindustrie’ is vorig jaar toegevoegd aan de Voedermiddelencatalogus (Verordening EU 68/2013 – productnummer 2.20.2). Op basis van deze nieuwe toevoeging in de catalogus, is de ‘BA3’ met betrekking tot de UCO’s gewijzigd.

Van nu af aan zijn plantaardige oliën die gebruikt zijn door exploitanten in de levensmiddelenindustrie, in overeenstemming met Verordening (EG) Nr. 852/2004 voor bakdoeleinden en die niet in contact zijn geweest met vlees, dierlijke vetten, vis of waterdieren, toegestaan in diervoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.