Nieuws

Voerleveranciers scoren in Voermonitor

Voerleveranciers voldoen goed aan de verwachtingen van veehouders op het gebied van duurzaam ondernemen en voedselveiligheid. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van de nog lopende online Voermonitor.

Op dit moment hebben iets meer dan duizend veehouders meegewerkt aan de Voermonitor. In de onafhankelijke Voermonitor van onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen beoordelen veehouders hun voerleverancier; met andere woorden wat gaat goed en wat kan beter.

Verwachtingspatroon

60% van de veehouders geeft aan dat hun voerleverancier ‘zeker’ voldoet aan de verwachting op het gebied duurzaam ondernemen. Een nog hogere score halen voerleveranciers waar het gaat om voedselveiligheid. Maar liefst 83% van de veehouders geeft aan dat hun voerleverancier ‘zeker’ voldoet aan zaken rondom voedselveiligheid. Zie de bijgevoegde tabel.

Verschillen

Ook over het algemeen kennisniveau (82%) en over het toekomstperspectief (78%) voldoen de voerleveranciers aan de verwachtingen. Wel blijken uit de eerste resultaten significante verschillen tussen de verschillende voerleveranciers qua beoordeling.

Beoordeling

In de VoerMonitor wordt onder andere ook bekeken wat de belangrijkste redenen zijn waarom veehouders klant zijn van een bepaalde voerleverancier en hoe veehouders de kwaliteit van het voer, de voerprijzen en de bedrijfsbegeleiding van hun voerleverancier beoordelen. Het initiatief voor de Voermonitor wordt door veel voerleveranciers ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.