Nieuws

Ronald Lotgerink nieuwe directeur Vion

Ronald Lotgerink (57) is met ingang van 1 september 2018 de nieuwe directeur van vleesverwerker Vion. Lotgerink is de huidige directeur van Zwanenberg Food Group.

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als CFO bij Zwanenberg Food Group en werd in 2007 benoemd tot CEO. Sinds 2014 is hij ook lid van de raad van commissarissen van Vion.

Geen onbekende

“Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast is hij lid van onze raad van commissarissen, wat hem in zijn nieuwe functie een voorsprong oplevert”, aldus Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion.

Duurzame toekomst

Lotgerink: “Vion is voor mij een systeembedrijf binnen de vleesindustrie. Dat ik nu de kans krijg om CEO te worden, maakt me trots, ook omdat ik afkomstig ben uit een slagersfamilie. Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

Opvolging

Lotgerink volgt Francis Kint op die per 1 juni bij Vion vertrekt. Met de benoeming van de nieuwe directeur zal de raad van bestuur van Vion bestaan uit Ronald Lotgerink en CFO Joost Sliepenbeek. De benoeming tot directeur betekent dat Lotgerink zal terugtreden als lid van de raad van commissarissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.