Nieuws

ForFarmers op koers

Het volume Total Feed van ForFarmers is in het eerste kwartaal van 2018 in Nederland en Duitsland/België gestegen. In het Verenigd Koninkrijk daalde het volume Total Feed in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017. Vergeleken met het vierde kwartaal van 2017 nam het volume echter toe. Dit blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal.

De procentuele stijging van het volume Total Feed was hoger dan die van mengvoer. De volumetoename bestond bijna helemaal uit autonome groei.

Brutowinst

De geconsolideerde omzet nam vooral toe door de volumegroei. De brutowinst steeg in alle clusters, inclusief een beperkt negatief valuta translatie-effect van het Britse pond. Vooral de clusters Duitsland/België en het Verenigd Koninkrijk lieten een stijging van de brutowinst zien.

Nettowinst

De nettowinst steeg door een incidentele bate als gevolg van de in februari jl. afgeronde verkoop van de akkerbouwactiviteiten (niet veevoer-gerelateerd) aan CZAV in Nederland.

Gevarieerd beeld

De eerste kwartaalresultaten tonen een gevarieerd beeld. De volumeontwikkeling is positief in alle clusters en er is tevredenheid over de verbetering van de brutowinst. Yoram Knoop, CEO van ForFarmers: “De onderliggende Ebitda daalde licht door onder meer tijdelijk hogere M&A gerelateerde advieskosten en de stijging van energie- en dieselprijzen die wij niet volledig konden doorberekenen aan onze klanten. Wij liggen op koers met de implementatie van de verschillende pijlers van onze Horizon 2020 strategie en kijken uit naar het moment dat wij operationeel van start kunnen gaan in Polen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.