Nieuws
FromFarmers

Leden van de coöperatie FromFarmers kunnen een vergoeding van €4,63 per ton voer tegemoet zien. Dat is vastgesteld door de algemene ledenvergadering. Voorwaarde voor uitkering is dat leden op 31 december 2017 voerequivalenten in bezit hadden en deze daadwerkelijk in 2017 benut hebben door de afname van voer bij één van de daarvoor aangewezen ForFarmers-bedrijven.

Activiteiten

Coöperatie FromFarmers heeft als kernactiviteit het beheren van haar belang in ForFarmers, waarvan zij (groot)aandeelhouder is. “In 2017 heeft ForFarmers een mooi resultaat behaald. Er is meer volume verkocht en door het benutten van het schaalvoordeel van de organisatie, ook meer winst gemaakt, dat dit jaar de leden ten goede komt”, aldus Ben Volker, voorzitter Coöperatie FromFarmers.

Dividend

Naast het individuele bezit van de leden (per 31 december 2017 in de vorm van een saldo op de participatierekening) van 31,8% waarvan de Coöperatie de corresponderende aandelen houdt, bezit de Coöperatie 17,4% van de aandelen van ForFarmers, die door de Stichting Beheer worden gehouden. Over de aandelen van de Coöperatie FromFarmers ontvangt de Coöperatie dividend van 30 cent per aandeel. Dit bedrag wordt door de Coöperatie uitgekeerd als vermogensvergoeding aan de houders van participatierekeningen (31,8%). Het bedrag dat daarna resteert, de winst van de Coöperatie, verminderd met de in 2017 gemaakte kosten, wordt uitgekeerd aan de leden. Dit gebeurt op basis van de in 2017 benutte voerequivalenten.

Voerequivalenten vormden tot en met 2016 de sleutel voor het verdelen van het vermogen van de Coöperatie (in het kader van het Vermogen Op Naam traject). Per 2017 zijn voerequivalenten uitsluitend nog de sleutel voor het verdelen van het resultaat van de Coöperatie.

Resultaat

Het resultaat van de Coöperatie FromFarmers bedraagt in 2017 €4.944.540,70 en wordt als resultaatuitkering aan de leden uitgekeerd. Het aantal benutte voerequivalenten in 2017 bedraagt 1.068.729. Dit geeft een resultaatuitkering per benut voerequivalent van €4,63.
Lees ook: ForFarmers op koers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.