Nieuws

Rien Huige nieuwe directeur SecureFeed

huige secure feed grondstoffen

Rien Huige is de nieuwe directeur van SecureFeed. Vanaf 1 juli 2018  geeft hij leiding aan de organisatie die zorg draagt voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders die aan veehouders worden geleverd. Huige komt over van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN).

Ketenborging

Bij NEN leidde Huige verschillende afdelingen, waaronder de afdeling Landbouw & Levensmiddelen. In die periode was hij actief in het netwerk van zuivel-, vlees- en diervoederketens. Van 1999 tot 2011 werkte Huige bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in verschillende functies waaronder die van Landbouwraad bij de Permanente Vertegenwoordiging in Genève waar hij verantwoordelijk was voor de WTO landbouwonderhandelingen en voedselveiligheidsissues. “Ik zie er naar uit met deze aanstelling terug te keren in de agrosector. Het is een mooie uitdaging om met SecureFeed verder te bouwen aan de ketenborging van de voedselveiligheid van zuivel, eieren en vlees”, motiveert Huige zijn keuze voor SecureFeed.

Opvolger Jorna

Huige (51) is gehuwd, heeft vier kinderen en is woonachtig in Zeeland. Bij SecureFeed volgt hij Frank Jorna op. Die aanvaardde per 1 november vorig jaar bij Wageningen Livestock Research de functie van Operational Manager bij Dairy Campus in Leeuwarden.

SecureFeed

Rien HuigeDeelnemers van SecureFeed leveren voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen rechtstreeks aan veehouders. Met SecureFeed werken zij samen aan risicobeoordeling en monitoring van grondstoffen en leveranciers ervan. Bundeling en uitwisseling van kennis en expertise onderling en met ketenpartners en externe partijen versterkt de risicobeheersing. Dit draagt bij aan ketenborging van de voedselveiligheid en aan herstel van vertrouwen in voedsel van dierlijke oorsprong.

Lees ook: Frank Jorna vertrekt bij SecureFeed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.