Nieuws

Unicorn Grain Specialties sluit zich aan bij Limagrain Céréales Ingrédients (LCI) om Europees leider te worden op het gebied van graaningrediënten. LCI verwerft 100% aandelen Unicorn Grain Specialties van Nordian Capital. Verwacht wordt dat de nieuwe combinatie binnen enkele weken effectief wordt.

Unicorn Grain Specialties heeft een sterke aanwezigheid in Noord-Europa op de markt voor specialty ingrediënten van granen en peulvruchten. Deze specialty ingrediënten worden op een natuurlijke wijze geproduceerd met behulp van diverse warmtebehandelingstechnologieën zoals poffen en extrusie.

Cijfers

De nieuwe groep met 350 medewerkers genereert een omzet van bijna 150 miljoen euro en versterkt haar positie als Europese leider op het gebied van natuurlijke graaningrediënten. Het verwerkt jaarlijks meer dan 330.000 ton graan in zeven productielocaties door heel Europa.

Meer kennis

De combinatie van beide bedrijven zorgt voor nog meer kennis en expertise over innovatieve graaningrediënten voor alle klanten die onder andere betrokken zijn bij de markten van diervoeding, petfood, bakkerijproducten, snacks, ontbijtgranen en maaltijdcomponenten.

Zelfde visie

Emmanuel Goujon, Managing Director van LCI: “Unicorn heeft een zeer sterke aanwezigheid in de Benelux en Duitsland, heeft concurrerende en innovatieve producten en heeft een team met solide kennis en ervaring. De twee bedrijven delen dezelfde visie over voedsel dat veilig, natuurlijk en een bron van plezier moet zijn. Dankzij onze onderzoeksinspanningen op het gebied van zaadveredeling, warmtebehandeling en nutritionele voeding, kunnen we de beste natuurlijke ingrediënten gemaakt van graan- en peulvruchten blijven aanbieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.