Nieuws

In Nederland zijn op dit moment nog 10 pluimveebedrijven met in totaal 24 stallen geblokkeerd. Reden is dat in de eieren van deze bedrijven nog steeds een te hoog gehalte aan fipronil wordt gevonden. Dat meldt pluimveeweb.nl.

De NVWA liet pluimveeweb desgevraagd weten dat er nog 205 stallen op 115 bedrijven deels geblokkeerd zijn. Van die gedeeltelijk geblokkeerde stallen zijn er 86 stallen op 48 bedrijven geblokkeerd omdat er te hoge waarden fipronil in de mest werd aangetroffen.

Vrijgegeven

Tijdens de fipronilcrisis vorig jaar zomer werden er in Nederland in 795 stallen op 359 pluimveebedrijven te hoge waarden fipronil aangetroffen. Inmiddels zijn er 566 stallen op 234 bedrijven weer vrijgegeven.

België

In België gingen door de fipronilcrisis 86 bedrijven op slot. Oktober 2017 waren er nog vier bedrijven gesloten. Op dit moment zijn alle getroffen bedrijven bij onze zuiderburen weer in werking, weet het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw te melden. De totale schade voor Belgische pluimveehouders wordt geraamd op 14 miljoen euro. In Nederland wordt de schade voor pluimveehouders tussen de 65 en 75 miljoen euro geschat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.